Skoči na vsebino

Lanenena srajca

160.00

2 na zalogi

Kategorija:

Popolno oblikovana lanena srajca, primerna za različne tipe postav. Lahko jo kombinirate s klasičnimi belimi supergami za zmenek v mestu, s sandali za delovni dan v službi ali pa jo ob posebnih priložnostih kombinirate s salonarji. Popolna vsestranska lanena srajca.

100% LAN. Oblikovano in izdelano v Sloveniji . Vsak  kos je predhodno opran in pripravljen za nošenje.

Vsaka srajca je narejena ročno in pri izdelavi sodeluje več manjših Slovenskih podjetij (vezenje, gravura na gumbe, šivanje ), zato bom razpoložljivost vsake srajce vnašala tedensko, saj se izdeluje skrbno ena po ena.

Za vsa dodatna vprašanja pišite na mail in odgovorim vam v najkrajšem možnem času.

Nekaj dejstev o LANU:

– 100% naravna tkanina, biorazgradljiva in primerna za recikliranje. Lanena rastlina ima kot pridelek zelo majhen vpliv na okolje in zahteva majhne količine vode.
– Lahko absorbira in oddaja vlago. Lahko absorbira do 20% svoje teže v vlagi, medtem, ko je še vedno suha na otip. Ko se posuši, da koži hladen in osvežujoč občutek, zaradi česar je primeren za nošenje v vročem, suhem in vlažnem vremenu. Ko je hladno, čista lanena tkanina ohrani naravno telesno toploto.
– Zelo trpežna in močna – ena izmed redkih tkanin, ki je močnejša v mokrem stanju, kar je posledica dolgih pramenov lanene rastline, iz katere je tkana.
– Čista lanena tkanina ima redke bakteriološke lastnosti. To je naravni antiseptik in ubija bakterije, tako da na njem ne morejo živeti bakterije ali glive.
– Prav tako zmanjšuje vnetje. Kakovosti, ki so bile odkrite že pred časom, ko je bilo ugotovljeno, da so rane pri čistem lanu pozdravljene hitreje kot rane pod bombažem.
– Seveda je odporen na insekte.
– Nealergen. Nošenje lanenih oblačil ali spanje v laneni posteljnini pomaga odpraviti nekatere kožne bolezni – od izpuščajev do kroničnega ekcema.
– Odličen filter za zaščito pred izpostavljenostjo kemikalijam in prahu.
– Nestatičnen.

 

Opis

SESTAVA

-100% LAN

-Gumbi: školjka

POSEBNOSTI

-Predprana

-Vezenje na hrbtni strani

-gumbi iz školjk gravirani

-univerzalen kroj

 

PRANJE

– Pranje na 30°
– Z vsakim pranjem lanena tkanina postane mehkejša in gladka a vseeno ostane trpežna.
– Priporočljivo je pranje lanene tkanine pred uporabo – ne pozabite, da ima 100% čisti lan pribl. 3-5% krčenja. Podobno kot vaš par bombažnih kavbojk, ki se pri umivanju rahlo krčijo, pa se sprostijo nazaj v vašo velikost z obrabo in telesno toploto.
– Nežno strojno / ročno pranje v hladni / topli vodi.
– Uporabite veliko vode, saj je čisti lan zelo vpojen.

 

LIKANJE
– Laneno tkanino se lika še vlažno, saj je le tako postopek enostaven.
– Laneno tkanino ni obvezno likati saj je njegov najbolj poseben izgled v naravno zmečkanem stanju.