Skoči na vsebino

JING _JANG

25.00

2 na zalogi

Kategorije: ,

Znak jin in jang je star kitajski simbol za univerzum, ki se je močno vrastel tudi v zahodno ideografijo. Predstavlja dve nasprotni dimenziji, ki dajeta svetu ritem, dinamičnost – to sta jin in jang. Jin označuje temo, ženskost, levo stran telesa itd. Jang je njegovo nasprotje in predstavlja zgodovino, svetost, moškost, desno stran telesa itd. Čeprav se na prvi pogled zdita sili nasprotni, to nista. Tao pravi, da gre le za dva aspekta ene resničnosti. Ker ena polarnost aktivno ustvarja drugo, sta v resnici eno.

Simbol jin in jang opisuje to komplementarno povezanost polarnosti oz. navidezno nasprotujočih si sil, ki neodvisno delujejo v naravi. Manifestacija jina in janga so naprotja, številne naravne dvojnosti, ki obstajajo le v medsebojnem razmerju: tema in svetloba, moško in žensko, visoko in nizko, vroče in mrzlo … Jin in jang sta neločljiva, v stalnem iskanju ravnovesja in ritem sveta je ritem njunega menjavanja.

Opis

Nežno “pletivo” verižice z dodanimi bunkicami je že samo po sebi edinstven modni dodatek! Obesek, pa je tisti, ki ji pripiše  še dodatno “zgodbo” <3

Lastnosti verižice:

-Dolžina ketnice : 40 cm +5 cm ketnice za zapenjane

-Barva : Rosegold

-Materijal : Nerjaveče jeklo