Skoči na vsebino

Lotosov cvet_Rosegold

25.00

4 na zalogi

Kategorije: ,

Lotos je (ženski) simbol in v prvi vrsti predstavljatamaterinsko ustvarjalno energijo, medtem ko je na primer dolgocvetna lilija falični (moški) simbol.

Za Vzhodnjake je lotos tudi simbol človeške rasti skozi tri faze zavesti – neznanje, napor in razumevanje. Tako kot lotos živi v treh elementih (zemlji, vodi in zraku), tako tudi človek živi v treh svetovih (materialnem, intelektualnem in duhovnem). Tako kot rastlina s koreninami v blatu in mulju raste navzgor skozi vodo in končno zacveti v svetlobi in na zraku, tako je tudi človeški duhovni razvoj usmerjen navzgor, iz teme nevrednega delovanja in želja v svetlobo resnice in razumevanja.

 

Lotosov cvet velja v hinduizmu za simbol čistosti, lepote in popolnosti… Ponazarja naše življenje, ki je lahko včasih težko in umazano. Ta prelepa cvetlica zraste iz blatnega dna močvirja in v soju sončnih žarkov razpne svoje čudovite cvetne liste. Ko sonce zaide se cvet zapre in počaka, da ga pobožajo sončni žarki naslednjega jutra.

Opis

Nežno “pletivo” verižice z dodanimi bunkicami je že samo po sebi edinstven modni dodatek! Obesek, pa je tisti, ki ji pripiše  še dodatno “zgodbo” <3

Lastnosti verižice:

-Dolžina ketnice : 40 cm +5 cm ketnice za zapenjane

-Barva : Rosegold

-Materijal : Nerjaveče jeklo